Familiekasteel Du Guirland

Het kasteel van de familie Du Guirland.
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Gids: Level 0: inleidende gids

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Krodaxi
Pater Familias
avatar

Aantal berichten : 157
Woonplaats : Haarlem
Registration date : 18-08-08

BerichtOnderwerp: Gids: Level 0: inleidende gids   wo aug 20 2008, 15:35

Level 0 voor dummies

Met dit werk gaan we proberen om enkele zaken duidelijker te maken voor de nieuwe spelers. We zullen ons concentreren op de dingen die nodig zijn tijdens de eerste dagen; dingen die later nodig zijn zullen aan bod komen in andere werken.

Als nieuwe speler begin je met 50 florijnen en 2 broden ( Mijn eigendom > Je inventaris ) en je doel is om een eigen stuk land te kunnen kopen (level 1).

Om lvl1 te bereiken moet je 90 florijnen en 5 faampunten verzamelen. Hoe je dat doet zullen we zo dadelijk proberen uit te leggen.


Geld verdienen

Als level 0 heb je nog niet veel mogelijkheden om geld te verdienen.

+ de mijn (Hertogdom > Werken): elk dorp heeft een of meerdere mijnen en het kan een goudmijn, een ijzermijn of een steengroeve zijn. de Graafschappelijke Raad bepaalt het loon van de mijnwerkers en of de mijn open blijft.
Exclamation als je in de mijn werkt, dan zal je loon in twee delen uitbetaald worden: de ene helft de volgende dag en en de andere helft de volgende zondag.

+ de burgerwacht en het leger: de burgerwacht (Dorp> Gemeentehuis) en het leger (Hertogdom > Kazerne) worden gebruikt om je dorp en het Graafschap te verdedigen. er wordt niet altijd gerecruteerd maar als het wel gebeurt, dan gaat het over een beperkt aantal plaatsen.

+ de kerk (Dorp> Kerk > Voor de kerk werken): je zal er niet rijk van worden maar af en toe moet je eens voor de kerk werken om je faam te verbeteren

+ op een veld werken (Dorp> Gemeentehuis > Werkaanbiedingen): de meeste mensen vragen aan een ander om op hun veld te werken omdat ze zo hun faam kunnen verbeteren. meestal vragen ze iemand met een bepaalde intelligentie of spierkracht om een betere opbrengst te hebben.

+ vissen, hout hakken of fruit plukken (Dorp): in elk dorp zorgt de natuur voor een plaats waar mensen kunnen werken.

+ is er een meer, dan kan je gaan vissen
+ is er een bos, dan kan je gaan houthakken
+ is er een boomgaard, dan kan je fruit gaan plukken

elk van deze plaatsen stel andere eisen aan de mensen die er willen gaan werken en dat wordt besproken in andere werken.

+ het MII (Hertogdom > Werken): het MII (Minimaal Interducaal Inkomen) is het laatste redmiddel voor de mensen die wanhopig op zoek zijn naar werk want je verdient er zeer weinig. het is soms beter om voor de kerk te werken dan te kiezen voor het MII
Exclamation je loon wordt uitbetaald zoals bij de mijnen: een eerste deel de volgende dag en het andere deel de volgende zondag


Faam

In de loop van het spel moet je je faam verbeteren om de hogere levels te kunnen bereiken. Het klinkt vreemd maar er bestaan 2 soorten punten die je faam bepalen: faampunten en vertrouwenspunten

+ faampunten: deze punten moet je verdienen door voor de kerk te werken, door geld te schenken aan bedelaars (25% kans op zo'n punt) of door later mensen op je veld te laten werken.
+ vertrouwenspunten: deze punten kunnen gegeven worden door andere spelers. je level bepaalt hoeveel van deze punten je in totaal kan ontvangen, maar zelf kan je er elke week 2 uitdelen (in het profiel van speler x: Zijn vertrouwen schenken aan speler x). Meestal kan je gewoon op het forum vragen of iemand deze punten wil uitwisselen (zo help je elkaar)

Om level 1 te bereiken moet je faam 5 punten bedragen. Maximum 3 hiervan mogen vertrouwenspunten zijn. Voor de overige 2 moet je voor de kerk gaan werken.


Eten

Elke dag moet je je honger stillen of je wordt zwakker en zal je sommige eigenschappen van je personage (intelligentie, spierkacht, charisma) zien verminderen. Als je voor een lange tijd niets eet, kan je zelfs een hongerdood sterven.

De dagelijkse honger wordt uitgedrukt in hongerpunten (HP). Je moet iets eten ter waarde van 2 hongerpunten en je honger zal over zijn.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende voedingswaren en hun resultaat op de eigenschappen van je personage.Als level 0 speler staan je eigenschappen nog op 0 en daarom kan je zonder problemen af en toe een dag vasten. Zodra je begint met het verbeteren van je eigenschappen moet je elke dag eten of je hebt al die moeite voor niets gedaan.

Een mogelijk schema om lvl1 te bereiken

volgend schema gaat uit van volgende veronderstellingen:
+ de mijn is open en betaalt 16 florijnen (MAAR de mijn kan gesloten zijn, of minder betalen, of zelfs meer betalen)
+ brood kost 7 florijnen (MAAR brood kan goedkoper zijn, of maïs is goedkoper, of een herberg is goedkoper)

+ maandag: start (+50 florijnen), werken in mijn (+8 florijnen), eet niets >> 58 florijnen
+ dinsdag: werken in mijn (+8 florijnen), eet brood >> 66 florijnen
+ woensdag: werken in mijn (+8 florijnen), eet niets >> 74 florijnen
+ donderdag: werken in mijn (+8 florijnen), eet brood >> 82 florijnen
+ vrijdag: werken in mijn (+8 florijnen), eet niets >> 90 florijnen
+ zaterdag: werken voor kerk (+5 florijnen), eet brood (-7 florijnen) >> 88 florijnen
+ zondag: werken in kerk (+5 florijnen), ontvang resterend loon van de mijn (+40 florijnen), eet niets >> 133 florijnen

Op naar level 1

Uiteindelijk is de dag aangebroken dat je 5 faampunten en genoeg geld (~120 florijnen) hebt verzameld om naar level 1 te gaan. Gefeliciteerd!

Nu moet je gewoon gaan aankloppen bij de secretaris van de Graaf (Hertogdom > Kasteel > Ontmoet de secretaris van de Graaf), die je zal vragen welk type veld je graag wil hebben. Voor je deze keuze maakt, kan je beter vragen aan de burgemeester welk veld er eigenlijk nodig is in je dorp.

De dag nadat je de secretaris hebt bezocht en je keuze hebt gemaakt zal je je veld zien verschijnen in je erf (Mijn eigendom > Je erf) ...


----------------------------------------------------------------------------------------
Met dank aan:

- Kirika, Krocodile, Biquette, Jackhight, FrereNico (franse versie)
- Spamm (engelse versie)
- baiboe (nederlandse versie)
----------------------------------------------------------------------------------------
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://vonasgard.actieforum.com
 
Gids: Level 0: inleidende gids
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Familiekasteel Du Guirland :: Oostervleugel :: Bibliotheek-
Ga naar: